Hoe zorg ik goed voor mijn sieraden?

Sieraden geven net dat beetje extra aan jouw outfit, laten jouw persoonlijkheid zien en zorgen voor zelfvertrouwen. Het is dan ook erg jammer als je maar kort van jouw pareltjes kan genieten. Met de juiste verzorging kunnen jouw sieraden een lange tijd mee. Het zou zonde zijn als je niet lang kan genieten van jouw favoriete accessoires. Daarom hebben wij de beste verzorgingstips voor jouw sieraden! Lees snel verder!
Bewaren van sieraden
Het bewaren van jouw sieraden speelt een grote rol als het gaat om hoelang jij van jouw sieraden kan genieten. Het is erg belangrijk dat jij jouw sieraden op een goede plek bewaard dit zorgt ervoor dat ze niet worden aangetast of gaan verkleuren.
Veel mensen bewaren hun sieraden in de badkamer, dit is erg slecht voor jouw sieraden! Door de hoge vochtigheid in de badkamer worden jouw sieraden snel aangetast. Bewaar je sieraden daarom altijd op een droge, donkere plaats zodat ook het licht je sieraden niet kan laten verkleuren. 

Om te voorkomen dat je sieraden snel in de knoop gaan, kun je ze na het dragen het beste met de sluiting dicht opbergen in een apart zakje. Bij XILOU krijg je daarom ook altijd een sieradenzakje waar je het sieraad in kunt bewaren. 
Dragen van sieraden

Slapen met je sieraden? Liever niet, ook al draag je altijd dezelfde sieraden. Om te voorkomen dat er knikjes in je sieraad komen of dat je sieraad breekt, kun je het beter afdoen voordat je gaat slapen.

Daarnaast moet je oppassen met huidverzorgingsproducten, cosmetica en chemische middelen. Wanneer je sieraden in aanraking komen met deze middelen, kunnen ze worden aangetast met verkleuring en dofheid als gevolg. Een goed voorbeeld hiervan is, parfum opspuiten. Veel mensen doen eerst hun sieraden om en hierna spuiten zij nog een lekker geurtje op. Dit is niet zo handig, het sieraad zal hierdoor sneller de mooie glans verliezen pas hier dus mee op! 
Douchen, zwemmen of sporten met je sieraden om is slecht voor de sieraden en nog belangrijker gevaarlijk voor jezelf! Het vocht tast de sieraden aan met gevolg dat de sieraden verkleuren of hun glans verliezen. Daarnaast kan het erg gevaarlijk zijn als je ergens achter blijft hangen met je sieraad.
De PH-waarde van jouw huid kan ook voor verkleuring bij sieraden zorgen. De PH-waarde van je huid is sterk afhankelijk van je voeding, alcoholgebruik en of je medicijnen slikt. Deze middelen beïnvloeden namelijk de zuurgraad van jouw huid waardoor er een reactie kan ontstaan. Dit verschilt per persoon en hier kun je uiteraard niets aan doen.
Zorg er dus voor dat jij jouw sieraden altijd als laatste omdoet voor je de deur uitgaat! En doe de sieraden af met zwemmen, sporten en douchen!
Schoonmaken van sieraden
Zelfs als je alle bovenstaande onderhoud tips in acht neemt, is het heel normaal dat je sieraden op den duur toch gaan verkleuren. In de meeste gevallen kun je ze makkelijk weer blinkend schoon krijgen met de onderstaande schoonmaaktips. Haal al de beauty's tevoorschijn en poetsen maar!

Silverplated en goldplated sieraden schoonmaken

Schoonmaken met een zacht doekje: Poets het sieraad op met een zacht doekje.

Schoonmaken met groene zeep: Maak een sopje met wat groene zeep en borstel het sieraad heel verzichtig met een tandenborstel in het zeepmengsel. Spoel het hierna af met lauw water en droog het goed met een droge zachte doek.
LET OP: Niet te hard poetsen want anders kun je het verzilverde of vergulde laagje eraf poetsen.

Stainless steel sieraden schoonmaken 

  • Je Stainless steel sieraden kun je reinigen met een zacht sopje (let op dat hier geen chloor in zit) en wat lauw water daarna goed droogdeppen met een zacht keukendoekje.
  • Om vuil te verwijderen uit hoekjes en gaatjes raden wij aan om een zachte tandenborstel te gebruiken (niet een die al voor het tandenpoetsen is gebruikt!) Leg eerst je sieraad in een bakje water zodat het vuil los kan weken, daarna zachtjes met de tandenborstel over de vuile plekjes borstelen.
  • Doormiddel van babyolie op een doekje te doen en met dit doekje voorzichtig over je Stainless sieraad heen te wrijven ziet het er weer als nieuw uit.


Hoewel alle bovenstaande schoonmaak tips veel toegepast worden voor het schoonmaken van sieraden en wij deze schoonmaakmethodes zelf ook toepassen, het blijven slechts tips en zijn geheel voor eigen risico. Je kunt je sieraden natuurlijk ook altijd nog naar een juwelier brengen om ze schoon te laten maken als je dit prettiger vindt. Wij hopen dat je iets aan deze tips hebt en dat jouw sieraden weer mooi glanzen!