Vijf thuiswerk tips

Corona, corona, corona, corona… Het woord corona hoor je elke dag minstens 100 keer: als je de tv aanzet, op je telefoon kijkt of een simpel facetime gesprek hebt met een van je vrienden. Voor vele mensen is het afgelopen jaar een zwaar jaar geweest, je kan niet meer naar school, niet meer naar werk en veel leuke activiteiten met vrienden vallen ook grotendeels weg. Desondanks kan thuiswerken erg goed zijn voor jouw productiviteit.

Wij hebben een paar effectieve tips op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat jij het meeste uit jouw dag haalt!

  1. Maak een planning

De eerste tip die wij jullie willen meegeven is om een planning te maken in de ochtend voordat je werkdag of studeer dag begint. Door de plannen zorg je voor een regelmaat in jouw dag. Je weet precies wanneer je wat af moet hebben en welke opdracht je daarna moet gaan uitwerken, dit zorgt ervoor dat je niet gaat stressen en relaxed blijft.

  1. Lose your pyjama’s!

Hoe lekker je pyjama ook zit, lose those pyjama’s! Pyjama’s zitten erg comfortabel, maar daarnaast associeert jouw brein pyjama’s met ontspanning en naar bed gaan om te slapen. Niet zo goed dus om je pyjama de hele dag aan te houden! Het zorgt voor een verminderde productiviteit en een minder gemotiveerde mind-set. Dus aankleden maar!

  1. Opgeruimde omgeving

Zorg voor een opgeruimde omgeving. Jouw werkruimte moet de rust bieden die je nodig hebt tijdens werk, weg dus met alle losse papieren, boeken en kleding!

Extra Tip: Als je elke keer dat je je moet concentreren voor werk dezelfde geurkaars aanzet raakt jouw hoofd eraan gewend en kom je door de geur vanzelf in een geweldige concentratie! Daarnaast zorgt het natuurlijk voor een heerlijke geur en gezellige sfeer tijdens deze koude herfstdagen!

  1. Ga naar buiten

Hoe gek het ook klinkt maar buitenlucht zorgt voor nieuwe inspiratie en orde in jouw hoofd. Het is daarom een erg goed idee om tijdens je grote pauze even een korte wandeling buiten te maken, ook al is het maar 10 minuten het frist je hoofd goed op en zo kan je weer hard aan het werk!

  1. Snack time

Last but no least: snacks. Als je een lange werkdag hebt is het verstandig om snacks in huis te halen. En nee dan bedoel ik niet chocolade en chips. Haal lekker wat fruit en groentes in huis voor tussendoor. Daarnaast is een gezond eetritme van belang, zorg dus voor een goed ontbijt, lunch en diner!