Sieraden mixen & matchen

Let’s mix and match

Speciaal voor jou volgen wij alle sieraden trends op de voet. Vandaag hebben we het over het mixen en matchen van gouden en zilveren sieraden. Want kan dat eigenlijk wel? Heel veel mensen zijn bang om goud en zilver te combineren, maar dit kan echt heel leuk zijn! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Het combineren van verschillende kleuren sieraden

Het klinkt misschien gek om gouden en zilveren sieraden te combineren, want eigenlijk is er altijd al een standaard beeld geweest: goud draag je bij goud en zilver draag je bij zilver. Totdat er een trend genaamd bicolor opkwam. Deze trend gaat over het mixen en matchen van verschillende kleuren in sieraden maar daarnaast ook over samenstellingen zoals witgoud en roségoud. Goud en zilver combineren kan dus heel leuk staan!

Hoe combineer je gouden en zilveren sieraden nou goed?

Om jouw sieraden goed te kunnen combineren moet je uitzoeken welke kleur jouw basiskleur is. Maar zoek je nou uit of goud of zilver jouw basiskleur is? Daar hebben we hele handige trucjes voor!

Heb jij jouw aderen wel eens gecheckt? Als je goed kijkt kun jij aan jouw aderen zien of ze meer een blauwe kleur hebben of een groene kleur. Als jouw aderen meer een blauwe kleur hebben, dan heb jij een koele ondertoon en is zilver jouw basiskleur. Wanneer jouw aderen meer een groene kleur hebben, dan heb jij een warme ondertoon en is goud jouw basiskleur.

Wat zegt jouw basiskleur over jou?

Kies jij vaak voor zilver? Dan ben jij een persoon die vaak wat afstandelijker is, en dat betekent niet meteen dat je een koude persoonlijkheid hebt maar dat je bij veel situaties graag de kat uit de boom kijkt. Je houdt de meeste dingen graag voor jezelf en uitgesproken en overdreven mensen vind jij stiekem dan ook erg irritant. Less is more for you!

Kies jij vaak voor goud? Then you probably have a sparkling outgoing personality! Je bent een spontaan persoon, je bent zeker niet verlegen en praat soms zelfs een beetje teveel! Mensen voelen zich snel op hun gemak bij jou en je hoeft hier geen moeite voor te doen. Hoe meer golden treasures jij draagt, hoe meer outgoing jouw personality is!

Good to know! Dus nu weet jij welke basiskleur jij hebt, dit is erg handig om te weten maar in hoeverre moet jij je hier nou aan houden? Dan hoeft niet, als jij meer de voorkeur geeft aan goud terwijl jij een koele ondertoon hebt kan dat natuurlijk ook!

Tips voor het mixen & matchen van verschillende kleuren

Ondanks dat is een basiskleur wel erg handig om te weten, zo kun jij jouw sieraden met verschillende kleuren combineren!

  1. Balance in your jewelparty: Belangrijk bij het combineren van verschillende kleuren sieraden is dat er een regelmaat in zit en dat het er niet rommelig uitkomt te zien. Hiervoor is dus een regelmaat nodig, dit houdt in dat je 1 kleur kiest als basiskleur en er een bepaald regelmaat in terug laat komen. Je kan kiezen voor 2/3 of 80/20, dit houdt in dat je bijvoorbeeld 2 gouden armbanden draagt en 1 zilveren.
  2. Key item: Daarnaast kan je natuurlijk ook kiezen voor een ‘key item’ bijvoorbeeld een horloge of een brede armband, hier kan jij dan jouw sieradenparty jouw smaak omheen mixen en matchen.
  3. Style: Als je een perfecte sieradenparty wil samenstellen moet je ervoor zorgen dat je sieraden in dezelfde stijl kiest.

 

Wij vinden deze trend helemaal te gek! Hoe leuk is het om jouw perfecte armcandy, earparty, ringparty of necklaceparty helemaal zelf samen te stellen? Wij hopen dat we jou geholpen hebben om jouw favoriete sieraden te combineren! We zien graag welke combinaties jij hebt gemaakt, deel het op Instagram en tag ons!